У Парижі заявили, що російський Sputnik V - засіб пропаганди, а не медпрепарат

У Парижі заявили, що російський Sputnik V - засіб пропаганди, а не медпрепарат

Укрінформ
Російська вакцина проти коронавірусу Sputnik V є засобом пропаганди й агресивної дипломатії.

На цьому наголосив міністр Європи і закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан в ефірі Franceinfo, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Вакцина Sputnik V є засобом пропаганди і агресивної дипломатії, а не медичним препаратом», - заявив французький міністр.

Він також зауважив, що Євросоюз має "серйозний і надійний" механізм перевірки ефективності й безпечності лікарських засобів.

Як повідомляв Укрінформ, на цей час Європейське агентство лікарських засобів (ЕМА) схвалило (авторизувало) застосування і доступ на європейський ринок чотирьох вакцин: Pfizer/BioNTech (США-Німеччина), Moderna (США), Oxford/AstraZeneca (Велика Британія-Швеція), а також Janssen (виробляється бельгійським філіалом американської компанії Johnson&Johnson).

Нині ЕМА проводить дослідження російської вакцини проти коронавірусу Sputnik V (Gam-COVID-Vac).

Читайте також: У Словаччині ще два міністри пішли у відставку через скандал із російською вакциною

Раніше президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн назвала умови для можливої авторизації російської вакцини Sputnik V на ринку ЄС, які включають ретельне дослідження його ефективності й безпечності. Крім того, в ЄС наполягають на допуску європейських фахівців для інспекції місць виробництва вакцини, оцінки його стабільності та відповідності заявленим кількісним і якісним показникам.

Раніше єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєрі Бретон заявив, що Євросоюз не має потреби у російській вакцині Sputnik V.

Станом на 26 березня у Франції першу дозу вакцини проти коронавірусу отримали понад 7,1 млн людей; другу – майже 2,6 млн осіб.

Уряд країни планує вакцинувати на добровільних засадах усе доросле населення до кінця літа.

За даними Worldometer, у світі зафіксовано 126 351 311 випадків CОVID-19, зокрема 2 770 868 летальних, одужали 101 903 556 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-