Подолання пандемії та виробництво вакцин: США та Євросоюз визначили спільні пріоритети

Подолання пандемії та виробництво вакцин: США та Євросоюз визначили спільні пріоритети

Укрінформ
Євросоюз та Сполучені Штати Америки першочергову увагу приділятимуть зусиллям щодо подолання пандемії COVID-19 і виробництву вакцин.

Про це заявив президент Європейської ради Шарль Мішель на пресконференції за підсумками віртуального засідання Євроради, під час якого європейські лідери мали нагоду поспілкуватися з президентом США Джо Байденом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Мішель відзначив, що європейські лідери мали можливість прямого спілкування з президентом США вперше за останні 11 років, і це була добра нагода для обох сторін викласти бачення майбутнього двосторонньої співпраці, шляхів зміцнення північноатлантичного партнерства.

Читайте також: Євросоюз прагне до літа вакцинувати 70% дорослого населення

«Сьогодні (25 березня - ред.) ми мали унікальну зустріч. Нині ми перебуваємо на перехресті, де маємо зробити правильний вибір та обрати правильний шлях разом із партнером, який поділяє з нами цінності», - наголосив президент Євроради.

За його словами, зараз, як ніколи, на ЄС і США лежить відповідальність за майбутнє, за збереження безпеки, демократії і стабільності.

Читайте також: Блінкен підтвердив: США запровадять санкції проти компаній у разі добудови Nord Stream 2

«Зараз ми бачимо, що цінності демократії та верховенства права перебувають під тиском. Ми постаємо перед внутрішніми та зовнішніми загрозами, кібернетичними, гібридними атаками та дезінформацією», - наголосив президент Євроради.

Він зазначив, що ЄС і США визначили сфери першочергової уваги. Передусім ідеться про об'єднання зусиль щодо подолання пандемії COVID-19, виробництво вакцин та стабільність мереж їх постачання. Важливу увагу сторони приділятимуть підвищенню рівня життя, економічному та інноваційному розвитку, зусиллям із подолання кліматичних змін та підтримання миру і стабільності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-