Позиції Вашингтона та Берліна щодо «Північного потоку 2» залишаються різними

Позиції Вашингтона та Берліна щодо «Північного потоку 2» залишаються різними

Укрінформ
Позиції Німеччини та Сполучених Штатів Америки щодо проєкту газопроводу «Північний потік 2» залишаються різними.

Про це сказала речниця МЗС ФРН Андреа Зассе на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«Уряд США стосовно проєкту має іншу позицію, ніж ми», - констатувала Зассе. Водночас вона підкреслила, що німецька сторона «хоче та веде» переговори з американськими партнерами щодо цього.

Читайте також: У Польщі розраховують на активніші дії НАТО, ЄС та США у справі «Північного потоку-2»

Зассе підтвердила, що тема «Північного потоку 2» була, звісно, однією з основних тем під час персональної двосторонньої зустрічі німецького глави МЗС Гайко Мааса з державним секретарем США Ентоні Блінкеном у Брюсселі, але зміст переговорів розкривати відмовилась, пославшись на їх конфіденційність.

Між тим американська сторона зазначила, що Блінкен під час свого першого візиту до Європи після вступу на посаду в кулуарах засідання НАТО в Брюсселі 23 березня підкреслив рішучість США працювати з союзниками та партнерами для протидії наміру Москви добудувати трубу. Дипломат чітко дав зрозуміти, що США хочуть негайного припинення «Північного потоку 2» і готові до нових санкцій.

Читайте також: Столтенберг пояснив, чому НАТО не ухвалювало рішень про Nord Stream 2

Як повідомлялося, в січні цього року США ввели санкції проти компанії, яка бере участь у будівництві. Внаслідок перспективи штрафних заходів чимало європейських компаній уже вийшли з проєкту, який є готовим більш ніж на 90%. Водночас Берлін продовжує намагатися переконати американську сторону відмовитись від екстериторіальних санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-