У Польщі розраховують на активніші дії НАТО, ЄС та США у справі «Північного потоку-2»

У Польщі розраховують на активніші дії НАТО, ЄС та США у справі «Північного потоку-2»

Укрінформ
У Польщі розраховують, що західний світ буде рішучішим та послідовнішим у справі «Північного потоку-2».

Як передає Укрінформ, про це сказав заступник глави МЗС Польщі Павел Яблонський, повідомляє РАР.

“Ми дуже позитивно сприймаємо слова держсекретаря США Ентоні Блінкена (про “Північний потік-2”), оскільки вони підтверджують те, що Польща твердить віддавна і те, що місяць тому написали у спільній статті міністри Рау (глава МЗС Польщі) і Кулеба”,- повідомив Яблонський.

Заступник глави польської дипломатії висловив сподівання, що “західний світ – як США, так й усі країни ЄС і НАТО – у цій справі будуть більш рішучі та послідовні”.

“Треба здійснити кроки, покликані зупинити цей проєкт, який має не економічний, а політичний, а де-факто військовий характер”,- наголосив польський дипломат.

Читайте також: Nord Stream 2 суперечить інтересам ЄС та України – Блінкен

Держсекретар США Ентоні Блінкен перед зустріччю у вівторок глав МЗС країн НАТО у Брюсселі сказав, що “Північний потік-2” шкодить інтересам України й Польщі та є поганим проєктом для Європи й США.

Як відомо, глави МЗС України та Польщі Дмитро Кулеба і Збігнєв Рау в спільній статті у виданні Politico наприкінці лютого закликали президента США Джо Байдена не допустити завершення реалізації проєкту будівництва газопроводу "Північний потік-2".

Читайте також: Сенатори вимагають від Держдепу нарешті зупинити Nord Stream 2 санкціями

Раніше Блінкен попередив компанії, які беруть або планують взяти участь у російському проєкті газопроводу "Північний потік-2" про загрозу санкцій відповідно до законів США.

Читайте також: Блінкен попередив причетних до Nord Stream 2 про санкції США

"Північний потік-2" з РФ до Німеччини, довжина якого перевищує 1 200 кілометрів, побудований на 94%. Рік тому завдяки американським санкціям будівництво було призупинене, однак російська сторона поновила роботи власними силами за згодою німецької сторони.

Україна виступає проти будівництва цього газопроводу. Його противниками також є США, Польща та країни Балтії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-