Сенатори вимагають від Держдепу нарешті зупинити Nord Stream 2 санкціями

Сенатори вимагають від Держдепу нарешті зупинити Nord Stream 2 санкціями

Укрінформ
Голова Комітету з питань міжнародних відносин Сенату США Роберт Менендес й голова Підкомітету з питань Європи й регіонального співробітництва у сфері безпеки Джин Шахін закликали адміністрацію Байдена нарешті зупинити Nord Stream 2.

Про це йдеться в офіційному листі законодавців, до якого долучилося ще два десятки сенаторів, на адресу держсекретаря США Ентоні Блінкена, оприлюдненому в вівторок, повідомляє Укрінформ.

«Адміністрація Трампа не змогла остаточно зупинити будівництво цього трубопроводу та майже чотири роки жодного разу не використовувала наявні для цього санкційні інструменти, тому ми цінуємо те, що ви робите в цей критичний період – у той час, як проєкт трубопроводу наближається до завершення», - зауважили сенатори.

Читайте також: Nord Stream 2 суперечить інтересам ЄС та України – Блінкен

У цьому зв’язку законодавці закликали главу Держдепу «використати всі доступні інструменти», щоби зупинити будівництво трубопроводу.

«Ми також хотіли б наголосити, що санкції (передбачені законодавчими актами – ред.) PEESA та PEESCA – це не просто повноваження, які надаються виконавчій владі – вони передбачені законом. Загальнодоступна інформація свідчить про те, що на даний час потрібно запроваджувати подальші санкції», - підкреслюється в документі.

Читайте також: Столтенберг пояснив, чому НАТО не ухвалювало рішень про Nord Stream 2

Як повідомлялося, російська сторона докладає зусиль для завершення будівництва Nord Stream 2 уже нинішнього року. Це забезпечить значний вплив Росії на енергетичне майбутнє Європи й одночасно підірве безпеку східноєвропейських країн, насамперед України.

Читайте також: Блінкен попередив причетних до Nord Stream 2 про санкції США

Зараз держсекретар США Ентоні Блінкен перебуває в Брюсселі на зустрічі з лідерами країн НАТО та Європейського Союзу. У розмові з журналістами він підтвердив, що планує обговорити питання Nord Stream 2 з міністром закордонних справ Німеччини Хайко Маасом.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-