На сході Австрії на Великдень запроваджують жорсткий локдаун

На сході Австрії на Великдень запроваджують жорсткий локдаун

Укрінформ
На сході Австрії у федеральних землях Бургенланд, Нижня Австрія та Відень з 1 по 6 квітня діятиме жорсткий локдаун через зростання інфікувань коронавірусом.

Як передає кореспондент Укрінформу, відповідне рішення було прийнято у середу ввечері за результатами консультацій очільників цих трьох земель та керівника МОЗ Австрії.

Нові правила, які діятимуть у Відні, Нижній Австрії та Бургенланді, передбачають цілодобове обмеження виходу з дому, яке наразі діє по всій країні лише у вечірній та нічний час. Помешкання можна буде залишати лише з визначених причин (наприклад, на роботу, для купівлі продуктів, прогулянки на свіжому повітрі чи пробіжки, контакту з однією важливою людиною у житті). Це стосується у тому числі й неділі, 4 квітня, коли в католицькій Австрії святкуватимуть Великдень.

Читайте також: COVID-19: В Австрії продовжили «нічний» карантин до 3 квітня

Крім того, жорсткий локдаун передбачає і закриття з 1 по 6 квітня магазинів, а також закладів сфери послуг, де передбачено фізичний контакт (перукарні, салони краси тощо). Працюватимуть у цей час лише супермаркети.

При цьому, планується, що з 7 квітня, коли магазини знову запрацюють, вхід до них буде лише за наявності негативного результату тесту на коронавірус. Раніше вимога щодо пред’явлення тесту на коронавірус діяла лише при відвідуванні закладів сфери послуг, де передбачається фізичний контакт. Водночас слід зауважити, що в Австрії, і передусім у Відні, створено багато можливостей для безкоштовного тестування на COVID-19.

Також розширюється вимога щодо носіння масок типу FFP-2: окрім супермаркетів та транспорту, тепер їх треба буде носити й у всіх закритих приміщеннях.

Читайте також: Австрія впроваджуватиме паспорти вакцинації з квітня - Курц

Як повідомляв Укрінформ, в Австрії в останні дні спостерігається ріст нових випадків захворювання на COVID-19. Упродовж минулої доби в країні було виявлено близько 3300 нових інфікувань. Майже 2100 хворих знаходяться у лікарнях, з них 447 – у відділеннях інтенсивної терапії.

Близько 74% усіх випадків захворювання на COVID-19 в Австрії припадає на небезпечну "британську" мутацію коронавірусу. Цей штам коронавірусу особливо поширений на сході країни – у Нижній Австрії, Бургенланді та Відні. Так, у двохмільйонній столиці Австрії близько 80% усіх випадків інфікування коронавірусною інфекцією припадає саме на "британську" мутацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-