Ірландія з п’ятниці запроваджує обов'язковий карантин для осіб із 33 країн

Ірландія з п’ятниці запроваджує обов'язковий карантин для осіб із 33 країн

Укрінформ
Із 26 березня в Ірландії набуде чинності обов'язковий карантин для людей, які прибувають з 33 країн, де високий ризик зараження COVID-19. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Тож мандрівники з цього «червоного списку» муситимуть провести два тижні в ізоляції в одному з цілодобових готелів на території Ірландії, заплативши за проживання щонайменше 1 875 доларів.

Такі нові правила стосуватимуться всіх, хто прибуває з 33 «небезпечних» країн і не має негативного результату тесту на коронавірус.

Зазначається, що група готелів Tifco отримала відповідний контракт і буде відповідати за транспорт, безпеку, здоров'я і благополуччя тих, хто сидітиме в карантині. У її портфоліо в т. ч. - готелі, розташовані недалеко від аеропортів Дубліна і Корка.

Читайте також: Ірландія поновлює COVID-щеплення вакциною AstraZeneca

Наступні країни включені в список «високого ризику» урядом Ірландії: Ангола, Аргентина, Австрія, Болівія, Ботсвана, Бразилія, Бурунді, Кабо-Верде, Чилі, Колумбія, Демократична Республіка Конго, Еквадор, Есватіні, Французька Гвіана, Гаяна, Лесото, Малаві, Маврикій, Мозамбік, Намібія, Панама, Парагвай, Перу, Руанда, Сейшельські Острови, Південна Африка, Сурінам, Танзанія, Об'єднані Арабські Емірати, Уругвай, Венесуела, Замбія і Зімбабве.

Людям, які прибувають із цих країн і не проходять карантин, загрожує штраф у розмірі до 2000 євро або тюремне ув'язнення на термін до місяця.

Мандрівники, які проїжджають через аеропорт або порт у названих країнах, також повинні проходити карантин.

Загалом із початку пандемії в Ірландії виявлено 231 тисячу випадків коронавірусу, зокрема 4,6 тисячі летальних.

За даними Worldometer, у світі виявлено 124 932 646 випадків зараження коронавірусом, зокрема 2 748 761 летальний, одужало 100 931 555 осіб.

Фото: BRIAN LAWLESS/PA WIRE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-