Гострий голод через пандемію загрожує 20 країнам - ООН

Гострий голод через пандемію загрожує 20 країнам - ООН

Укрінформ
На тлі пандемії коронавірусу (COVID-19) 20 країн світу потребують термінової продовольчої допомоги, в іншому випадку їм загрожує повномасштабний голод.

Як передає Укрінформ, про це повідомляють Новини ООН.

Більш як 34 мільйони людей у всьому світі перебувають на межі гострого браку їжі. Жителі Ємену, Південного Судану та півночі Нігерії вже опинилися на порозі голодної смерті.

«Масштаби страждань людей викликають велике занепокоєння. Наш спільний обов'язок - вжити заходів, щоб врятувати життя, захистити джерела доходу населення і запобігти подальшому погіршенню ситуації», - зазначає гендиректор продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Цюй Дун'юй.

Читайте також: Відродження лісів допоможе у відновленні після пандемії - ООН

За словами голови Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) Девіда Біслі, щоб запобігти голоду, необхідно в терміновому порядку зупинити бойові дії, забезпечити гуманітарний доступ до найбільш вразливих верств населення, а також зібрати закладені в цьому році на боротьбу з голодом 5,5 млрд доларів.

Тим часом, нині, як відзначають у ФАО, ситуація розвивається в іншому напрямку. В Афганістані, Центральноафриканській Республіці, Ефіопії, на півночі Нігерії, в Сомалі і Південному Судані загострюються конфлікти, а пандемія і пов'язані з нею обмеження ще більше ускладнюють життя людей по всьому світу. У Ємені, Лівані та інших країнах Близького Сходу знецінюється валюта і зростає інфляція.

Крім того, в найближчі місяці очікуються нові погодні катаклізми, в тому числі пов'язані з кліматичним феноменом Ла-Нінья. Це може призвести до погіршення ситуації з продовольством в Афганістані, Мадагаскарі та країнах Африканського рогу.

Читайте також: В ООН покращили прогноз зростання світової економіки

Навали пустельної сарани загрожують державам східної частини африканського континенту - в ряді районів Анголи, Ботсвани, Намібії, Замбії і Зімбабве комахи можуть знищити весь урожай.

Як повідомляв Укрінформ, заступник генерального секретаря ООН з економічних питань Лю Чженьмінь заявив, що відродження лісів у світі допоможе у відновленні після пандемії коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-