Президент Євроради пропонує відкласти дискусію про відносини з Росією

Президент Євроради пропонує відкласти дискусію про відносини з Росією

Укрінформ
Президент Європейської ради Шарль Мішель запропонував главам держав та урядів ЄС, які 25-26 березня проведуть дискусію в режимі телеконференції, відкласти стратегічне обговорення щодо відносин з Росією до наступної фізичної зустрічі.

Про це йдеться у листі-запрошенні на адресу лідерів країн ЄС, текст якого оприлюднений на сайті Євроради, повідомляє Укрінформ.

«Щодо Росії я пропоную обмінятися інформацією та розповім вам про результат свого останнього контакту з президентом Путіним перед більш стратегічним обговоренням з цього приводу під час нашої наступної фізичної зустрічі у форматі Європейської ради», - зазначив Мішель.

За його словами, найближча зустріч європейських лідерів відбудеться у форматі відеоконференції з огляду на епідеміологічну ситуацію в країнах-членах.

«Після активних консультацій ми обговоримо COVID-19, міжнародні відносини, а також наш економічний та цифровий порядок денний. Я дуже радий, що ми зможемо віртуально привітати у четвер ввечері президента (США) Байдена, який поділиться своїм баченням щодо нашого майбутнього співробітництва», - зазначив президент Євроради.

Читайте також: Голова Євроради скликає саміт ЄС через спалах коронавірусу

Як ідеться у листі, під час обговорення теми COVID-19 головна увага буде приділена прискоренню кампанії вакцинації у ЄС. У цьому зв’язку порушуватимуться питання щодо нарощування виробництва вакцин, збільшення обсягів їх поставки, посилення прозорості та передбачуваності таких поставок. Європейські лідери обговорять також COVID-сертифікати та міжнародний вимір цієї проблеми.

Очікується, що лідери країн ЄС також обговорять шляхи захисту європейських інтересів і цінностей. Учасники зустрічі проведуть дискусію щодо ситуації у Східному Середземномор’ї та відносин з Туреччиною.

В економічному блоці лідери країн ЄС обговорять шляхи підвищення стійкості європейської промисловості та спільного ринку в умовах кризи коронавірусу та прискорення цифрової трансформації.

Як повідомлялося, президент Європейської ради Шарль Мішель провів 22 березня телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним. Раніше планувалося, що 25-26 березня лідери європейських країн проведуть стратегічну дискусію щодо подальших відносин між ЄС і Росією.

Високий представник ЄС Жозеп Боррель 4-6 лютого здійснив візит до Москви, де стикнувся з обструкцією та провокаціями з боку приймаючої сторони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-