Литва вводить обов'язкове тестування на COVID-19 для певних категорій працівників

Литва вводить обов'язкове тестування на COVID-19 для певних категорій працівників

Укрінформ
Парламент Литви запровадив обов'язкове регулярне тестування на хворобу COVID-19 для деяких категорій працівників, а ті, хто відмовився, повинні працювати віддалено або залишаться без оплати праці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

Нові правила набудуть чинності найближчої п'ятниці. Литовський уряд складе перелік працівників, які повинні проходити тестування, а також визначить, як часто вони повинні проходити повторне тестування.

Читайте також: Жителям Греції безплатно роздаватимуть набори для COVID-тестування

Працівники медичної, соціальної та освітньої галузей будуть одними з перших, хто пройде обов'язкове тестування, заявила прем'єр-міністр країни Інгріда Шимоніте.

"Лише інтенсивне тестування в місцях спалахів хвороби та постійне профілактичне тестування в інших місцях можуть утримати помірною ситуацію з коронавірусом там, де вона все ще лишається помірною", - додала вона.

Читайте також: Самоізоляція або ПЛР-тест: для українців змінили правила повернення з-за кордону

Держава заплатить за обов’язкове тестування працівників.

Литва перебуває у локдауні з середини грудня, заклади, де продають не найважливіші товари, зачинені, а зустрічі між членами різних домогосподарств заборонені.

Як повідомлялося, голова уряду Литви Інгріда Шимоніте заявила, що в країні виявили небезпечний південноафриканський штам COVID-19, поки що підтверджено два випадки, у зв'язку з цим з середи очікується посилення антикоронавірусних заходів.

Загалом з початку пандемії в Литві зареєстровано 210 тис. 208 випадків COVID-19. Від коронавірусу в Литві померла 3 501 людина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-