Самоізоляція або ПЛР-тест: для українців змінили правила повернення з-за кордону

Самоізоляція або ПЛР-тест: для українців змінили правила повернення з-за кордону

Укрінформ
Кабінет міністрів запровадив обов’язкову самоізоляцію для громадян України, які перетинають державний кордон.

Як передає Укрінформ, відповідна постанова оприлюднена на Урядовому порталі.

Зокрема, для громадян України, які перетинають державний кордон, запроваджено обов’язкову самоізоляцію на 14 днів з використанням мобільного додатку «Вдома».

Ця вимога не розповсюджується на громадян України, які мають негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР (полімеразної ланцюгової реакції), який проведено не більш як за 48 годин до перетину державного кордону.

Від самоізоляції звільнені:

  • діти до 12 років;
  • водії та члени екіпажу вантажних транспортних засобів, автобусів, що здійснюють регулярні перевезення;
  • члени екіпажів повітряних і морських, річкових суден;
  • члени поїзних і локомотивних бригад;
  • громадяни України, що здійснюють перевезення гемопоетичних стовбурових клітин для трансплантації, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті із хворою на COVID-19 особою.

Залишилися в силі вимоги щодо самоізоляції осіб, які мали контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком COVID-19; осіб з підозрою на інфікування або з підтвердженим діагнозом захворювання на COVID-19 у легкій формі за умови, що особа не потребує госпіталізації; осіб з підтвердженим діагнозом COVID-19, виписані із закладу охорони здоров’я, до моменту одужання відповідно до галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я.

Читайте також: Кабмін дозволив посилювати карантин на рівні громад

Громадянин України, який підлягає самоізоляції у зв’язку з перетином державного кордону, зобов’язаний встановити та активувати мобільний додаток «Вдома». У разі неможливості встановлення мобільного додатка громадянин України підлягає обсервації.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів заборонив знаходитися у місцях загального користування в регіонах, віднесених до червоної зони епідемічної небезпеки, без використання масок чи респіраторів.

На 23 березня за рішенням Державної комісії ТЕБ і НС обмеження червоної зони діють у Києві, Івано-Франківській, Житомирській, Закарпатській, Чернівецькій областях. Із 24 березня такі обмежувальні заходи почнуть діяти у Київській та Сумській областях.

17 лютого Кабмін схвалив постанову про встановлення в Україні адаптивного карантину до 30 квітня, встановлено 4 рівня епіднебезпеки та показники їх визначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-