Співробітник російського консульства у Страсбурзі вкрав велосипедів на €100 тисяч – ЗМІ

Співробітник російського консульства у Страсбурзі вкрав велосипедів на €100 тисяч – ЗМІ

Укрінформ
Поліція Страсбурга викрила масштабну схему викрадення велосипедів, до якої причетний співробітник Генерального консульства Російської Федерації.

Про це пише France Bleu, передає Укрінформ.

«Співробітник російського консульства у Страсбурзі підозрюється у збуті крадених велосипедів», - йдеться у публікації.

Особа, яка працює водієм у консульстві РФ, вже була затримана у лютому, але відпущена з під варти. А коли поліція викликала його на попит, у російській дипломатичній установі у Страсбурзі заявили, що їхній співробітник вибув до Росії через стан здоров'я.

Сорокарічний росіянин підозрюється у причетності до викрадення та перепродажу більше 300 велосипедів елітних моделей, загальною вартістю близько 100 тис. євро.

Нині французька поліція оголосила громадянина РФ у розшук.

У поле зору правоохоронців співробітник консульства РФ потрапив, коли колишній перший заступник мера Страсбурга заявив про викрадення свого електричного велосипеда, що він залишив біля будівлі Ради Європи. Постраждалий знайшов оголошення про продаж саме свого велосипеда за заниженою у двічі ціною на популярному сайті та повідомив про це поліцію.

Співробітники поліції розпочали спецоперацію та домовилися під виглядом покупців про зустріч. Потім вони повідомили, що зустріч була призначена перед входом до будівлі Генерального консульства РФ у Страсбурзі.

На підтвердження легальності придбання викраденого велосипеда росіянин пред’явив фальшивий фінансовий документ із печаткою консульства.

У дипломатичній установі РФ ситуацію не коментують, мотивуючи це вимогами щодо захисту приватних даних.

Читайте також: У нідерландського дипломата в Києві вкрали велосипед

Як відомо, Страсбург є першим у Франції та четвертим у Європі містом за розвитком та доступом до велосипедної інфраструктури. Цей транспорт є дуже популярним у столиці Ельзасу. Щороку у Страсбурзі викрадають близько 5 тис. велосипедів. У Франції з 1 січня 2021 року продавці зобов'язані наносити на велосипед спеціальний унікальний номер. Поки що ця вимога діє відносно нових велосипедів. З 1 липня присвоєння номерів буде обов'язковим при оформленні продажу велосипедів, які були у вжитку.

Фото: © Maxppp - Alexandre MARCHI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-