У Байдена розробляють законопроєкт на $3 трильйони для підтримки економіки – ЗМІ

У Байдена розробляють законопроєкт на $3 трильйони для підтримки економіки – ЗМІ

Укрінформ
Адміністрація Байдена готує для розгляду в Конгресі нову масштабну пропозицію для виділення щонайменше $3 трильйонів на інфраструктурні проєкти та інші внутрішні потреби з метою підтримки економіки країни.

Про це повідомило в понеділок американське видання The Hill із посиланням на джерело в адміністрації Білого дому, обізнаного із ситуацією, передає Укрінформ.

«Чиновники в адміністрації розглядають 3 трильйони доларів як основну цифру для своєї пропозиції щодо відновлення робочих місць та покращення інфраструктури»,- зазначається в повідомленні.

Читайте також: Роботу Байдена схвалюють майже 60% американців

При цьому зауважується, що обговорення є суперечливими, тож остаточна цифра може змінитися. Якщо новий масштабний пакет буде узгоджений, він стане продовженням послідовних кроків адміністрації Байдена щодо підтримки й відновлення економіки країни на тлі пандемії – після прийнятого недавно закону про виділення $1,9 трильйона. Цей закон зазнав широкої критики у політичних та експертних колах та не отримав найменшої підтримки республіканців у Конгресі.

Очікується, що новий пакет економічної допомоги на $3 трильйони буде розділений на два окремі законопроєкти. Перший буде зосереджений на фінансуванні інфраструктурних проєктів з витратами на виробництво, заходи з протидії зміні клімату, зв’язок 5G, а також дороги та мости. Інший проєкт закону передбачатиме виділення коштів на програми дошкільної підготовки, безкоштовне навчання в коледжах, податкові пільги для дітей, а також субсидії на охорону здоров'я.

Читайте також: Байден підписав «план порятунку» Америки на $1,9 трильйона

Як повідомляв Укрінформ, на початку своєї каденції президент Байден виступив із законодавчою ініціативою, яку ЗМІ назвали «план порятунку Америки» загальною сумою $1,9 трильйона. Обидві палати Конгресу США, які контролює демократична більшість, прийняли цей проєкт закону, й глава Білого дому затвердив його 11 березня. Одним із положень у документі передбачаються прямі виплати більшості громадян США по 1,4 тисячі доларів.

Читайте також: Волкер: Адміністрація США має намір провести телефонну розмову Байдена і Зеленського

За оцінками експертів, ця ініціатива сприятиме не тільки розвитку американської економіки, але також матиме позитивний вплив на економічні тенденції у світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-