Посередник ЄС повернеться до Грузії для пошуку виходу з політичної кризи

Посередник ЄС повернеться до Грузії для пошуку виходу з політичної кризи

Укрінформ
Спеціальний представник ЄС Крістіан Даніельсон знову поїде до Грузії задля посередництва у переговорах щодо врегулювання поточної політичної кризи.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Твіттері голова Європейської ради Шарль Мішель.

"Підбив підсумки прогресу, досягнутого у посередництві кризи в Грузії Крістіаном Даніельсоном. Час піти на необхідні компроміси в інтересах громадян Грузії. Представник повертається, щоб продовжити посередництво", - написав Мішель.

Як повідомлялося, грузинська опозиція заявила, що відновлює протестні акції після провалу переговорів з правлячою партією «Грузинська мрія».

Після візиту голови уряду Грузії до Брюсселя цього тижня головний дипломат ЄС Жозеп Боррель зазначив, що на правлячій «Грузинській мрії» лежить особлива відповідальність за те, щоб знайти вихід з кризи, та закликав грузинську опозицію повернутися до парламенту.

Читайте також: У Тбілісі тисячі людей вийшли на «Марш свободи»

З 12 березня за посередництва представника голови Європейської ради Шарля Мішеля - дипломата Крістіана Даніельсона - члени правлячої «Грузинської мрії» та опозиції продовжували консультації для розв'язання політичної кризи, що розпочалася в країні після парламентських виборів восени 2020 року. Переговори тривали тиждень. Останній раунд напередодні тривав понад дев'ять годин. Вже після опівночі було оголошено, що сторони не зуміли дійти згоди.

Читайте також: Опозиція в Грузії заявила про початок «безстрокових протестів»

Учасники зустрічі не розкривають деталей переговорів з Даніельсоном. Відомо лише те, що обговорювався рамковий документ із шести пунктів, складений за безпосередньої участі Шарля Мішеля. Серед іншого, на порядку денному була реформа виборчої та судової систем. Каменем спотикання виявилися два питання - призначення позачергових виборів, а також звільнення голови партії «Єдиний національний рух» Ніки Мелія та співвласника опозиційного телеканалу «Мтаварі» Георгія Руруа, яких опоненти влади вважають політичними в'язнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-