У Чехії вшанували пам'ять жертв COVID-19

У Чехії вшанували пам'ять жертв COVID-19

Фото
Укрінформ
У Чехії вшанували пам'ять жертв коронавірусу, кількість яких у країні вже наближається до 25 тисяч осіб.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У різних містах згадували померлих від COVID-19 хвилиною мовчання, запалюванням свічок, дзвонили дзвони. У столиці Празі на бруківку Старомнєстської площі нанесли 24 810 хрестів – за кількістю людських життів, які забрав коронавірус.

Голова громадського руху «Мільйон хвилинок для демократії», організатор акції, Бенджамін Ролл написав у Tвіттері: «Багато з них загинули без потреби. Відповідальність лежить на уряді, який ставить свої оборудки вище за громадян». Цей рух виступав ініціатором антиурядових демонстрацій, на які до пандемії збиралися десятки тисяч людей.

Читайте також: Чехія продовжить карантин до Великодня

День пам’яті жертв коронавірусу відбувся 22 березня, оскільки саме в цей день рівно рік тому від цієї хвороби помер перших житель республіки. За показником смертності на 100 тис. населення Чехія є одним зі світових «лідерів».

Загалом з 1 березня 2020 року, коли було зафіксовано перший випадок інфікування, в ЧР захворіли на COVID-19 1 467 333 людини.

Читайте також: Радник президента Чехії не бачить потреби купувати Sputnik V

За даними Worldometer, у світі підтверджено 124 049 995 випадків COVID-19, зокрема 2 730 193 летальні, одужали 99 962 776 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-