Випробування у США довели безпечність вакцини AstraZeneca

Випробування у США довели безпечність вакцини AstraZeneca

Коронавірус
Укрінформ
Результати довгоочікуваних американських випробувань протикоронавірусної вакцини від Oxford-AstraZeneca підтверджують, що препарат є дуже ефективним та водночас безпечним для людей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Зазначається, що понад 32 тисячі добровольців взяли участь у цих впробуваннях, здебільшого в Америці, а також в Чилі та Перу.

Вакцина виявилася на 79% ефективною в протидії симптомам COVID-19 та на 100% ефективною для запобігання серйозним захворюванням людей.

І не було виявлено жодних зв’язків між препаратом та ризиком утворення тромбів.

Читайте також: ЄС зараз не готовий ділитися вакцинами - голова Єврокомісії

Провідний дослідник випробування вакцини в Оксфордському університеті, професор Ендрю Поллард наголосив, що такі результати «є чудовою новиною», оскільки вони «демонструють надзвичайну ефективність вакцини».

Це має ще більше заспокоїти деякі країни ЄС, які нещодавно призупинили розповсюдження цієї вакцини через побоювання щодо можливого її впливу на тромбоутворення. Деякі з цих держав уже починають використовувати вакцину від AstraZeneca знову, оскільки європейський регулятор лікарських засобів також дійшов висновку, що вакцина безпечна та ефективна.

Як повідомлялося, Європейська агенція з лікарських засобів (ЕМА), проінформувала, що за підсумками наукового аналізу всіх випадків ускладнень після вакцинації медичним засобом від AstraZeneca, фахівці дійшли висновку, що згущення крові та зафіксовані випадки тромбоемболії не пов’язані з застосуванням вакцини, вона є безпечною для використання та ефективною проти коронавірусної інфекції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-