У доповіді ВООЗ назве тварину, від якої коронавірус перейшов до людини – Bloomberg

У доповіді ВООЗ назве тварину, від якої коронавірус перейшов до людини – Bloomberg

Укрінформ
Фахівці Всесвітньої організації охорони здоров'я, схиляються до того, що походження коронавірусу могло бути пов'язане з торгівлею тваринами в Китаї.

Як передає Укрінформ, про це пише Bloomberg.

За інформацією видання, цього тижня має бути опублікована доповідь, у підготовці якої брали участь експерти ВООЗ, які відвідали раніше китайський Ухань. У доповіді нібито буде приведена версія, згідно з якою новий коронавірус може бути схожий за походженням з вірусом, який викликає тяжкий гострий респіраторний синдром (ВГРС). Його початковими носіями були кажани, до людей він перейшов через невеликих ссавців – гімалайських Росса.

Читайте також: Експерти ВООЗ відвідали «лігво» коронавірусу в Ухані – «мокрий ринок»

У публікації наводяться слова британського зоолога Пітера Дасзака, який повідомив, що на ринку в Ухані продавали тварин, які могли заразитися новим коронавірусом від кажанів і передати його людині.

Читайте також: Експерти ВООЗ відвідали в Ухані центр боротьби з хворобами тварин

Як повідомлялося, ВООЗ прибули з офіційною місією в китайський Ухань 14 січня. Під час візиту експерти відвідали ринок морепродуктів «Хунань», де вперше було зафіксовано спалах коронавірусу в грудні 2019 року, ряд інфекційних лікарень міста, а також Уханський інститут вірусології.

За даними Worldometer, у світі підтверджено 123 868 982 випадки COVID-19, зокрема 2 727 738 летальних, одужали 99 795 152 особи.

Фото: Dailymail UK

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-