Франція відсьогодні вводить суворий локдаун у 16 департаментах

Франція відсьогодні вводить суворий локдаун у 16 департаментах

Укрінформ
Уряд Франції анонсував суворий локдаун на території 16 департаментів країни, включаючи Париж, з огляду на складну епідеміологічну ситуацію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BFMTV із посиланням на заяву прем’єр-міністра країни Жана Кастекса.

Під нові обмеження потрапляють такі регіони країни для О-де-Франес, Іль-де-Франс, а також департаменти Сена Приморська, Ер та Приморські Альпи.

У цілому ці обмеження зачіпають 21 мільйон людей – тобто майже третини населення Франції.

Читайте також: Франція поновлює застосування вакцини AstraZeneca

Глава французького уряду зазначив, що цифри явно вказують на початок третьої хвилі епідемії, а карантин вихідного дня, який діяв в окремих департаментах кілька тижнів, мав реальний вплив, але виявився недостатнім.

Нові обмеження почнуть діяти із п’ятниці, 19 березня, і триватимуть щонайменш 4 тижні. Повинні будуть закритися майже всі магазини, що торгують другорядними товарами - крім книгарень та магазинів музичних товарів. Школи, втім, у загальному порядку не закривають.

Читайте також: У Франції швидкі тести на COVID-19 продаватимуть у супермаркетах

Людям буде заборонено виходити на прогулянки чи заняття спортом далі, ніж за 10 кілометрів від місця проживання. Також забороняють пересування між регіонами, за винятком поважних робочих або сімейних обставин.

Окрім того, французький прем’єр також оголосив, що з наступної суботи на всій території країни скорочують комендантську годину - вона діятиме не з 18, а з 19 години.

Читайте також: У Франції до проведення вакцинації проти COVID-19 залучили рятувальників

Як відомо, у середу в Франції виявлено майже 35 тисяч нових заражень. Загалом із початку пандемії в країні підтверджено 4 181 607 випадків COVID-19, включаючи 91 679 летальних.

Фото: RFI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-