Вакцина Johnson&Johnson ефективна проти мутованих штамів коронавірусу - ВООЗ

Вакцина Johnson&Johnson ефективна проти мутованих штамів коронавірусу - ВООЗ

Укрінформ
У Всесвітній організації охорони здоров’я (ВООЗ) рекомендують вакцину компанії Johnson& Johnson у країнах, де циркулюють мутовані штами коронавірусу.

Про це заявив журналістам голова Стратегічної консультативної групи експертів з імунізації Алехандро Кравіото, передає Укрінформ з посиланням на CGTN.

За його словами, вакцина довела свою ефективність «у країнах, де поширені різні варіанти» COVID-19.

Читайте також: Прем’єр Британії заявив, що вакцинується препаратом AstraZeneca

«Після вивчення доказів у нас є вакцина, яка довела свою безпечність та продемонструвала необхідну ефективність, щоб ми могли рекомендувати її для використання людям старше 18 років без обмеження по віку», - заявив Кравіото.

Як повідомляв Укрінформ, раніше ВООЗ дозволила застосування вакцини від коронавірусу Janssen компанії Johnson&Johnson в екстрених випадках.

Схвалення з боку ВООЗ дозволяє розпочати розповсюдження вакцини Johnson & Johnson в межах глобального механізму COVAX.

Читайте також: Франція планує якнайскоріше відновити застосування вакцини AstraZeneca

Вакцина від Johnson&Johnson - однокомпонентна, для щеплення потрібна тільки одна її доза. Препарат залишається стабільним протягом 2 років при зберіганні в умовах -20 градусів за Цельсієм і як мінімум 3 місяці при температурі 2 - 8 градусів за Цельсієм.

За даними Worldometer, станом на 18 березня у світі зафіксовано понад 121,8 млн випадків зараження коронавірусом, з них - понад 2,6 млн летальних, одужали вже понад 98,2 млн осіб.

 Фото з сайту sky.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-