Прем’єр Британії заявив, що вакцинується препаратом AstraZeneca

Прем’єр Британії заявив, що вакцинується препаратом AstraZeneca

Укрінформ
Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що планує зробити щеплення вакциною від коронавірусу Oxford/AstraZeneca «дуже скоро».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Найкраще, що я можу сказати про програму вакцинації Oxford/AstraZeneca, те, що я нарешті отримав новину, що мені зроблять щеплення... дуже, дуже скоро», - сказав він у британському парламенті у середу.

Джонсон таким чином висловив впевненість у вакцині, використання якої призупинили деякі країни після повідомлень про утворення тромбів у кількох вакцинованих осіб.

Читайте також: Прем’єр Британії вважає вакцину AstraZeneca безпечною

Раніше Джонсон наголошував, що уряд Великої Британії вважає вакцину від коронавірусу від AstraZeneca цілком безпечною і впевнений щодо її використання для щеплення населення.

Як повідомляв Укрінформ, раніше понад 15 європейських держав призупинили використання шведсько-британської вакцини від Oxford/AstraZeneca для щеплення своїх громадян через ризик утворення тромбів.

Загалом цим препаратом було вакциновано вже близько 17 мільйонів осіб – випадки тромбоутворення виявили у менш ніж 40 вакцинованих.

Читайте також: У Британії виявили перші випадки зараження «філіппінським» коронавірусом

Європейське агентство з лікарських засобів раніше заявило, що проведені дослідження не виявили жодних ознак, які вказували б на підвищені ризики виникнення тромбів у крові пацієнтів, вакцинованих препаратом проти COVID-19 виробництва AstraZeneca.

Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що не існує жодного доведеного зв'язку між вакцинацією та побічними ефектами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-