США та Туреччина проведуть спільні маневри у Східному Середземномор’ї

США та Туреччина проведуть спільні маневри у Східному Середземномор’ї

Укрінформ
Туреччина та США проведуть спільні військові маневри у Східному Середземномор’ї.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на видання Hürriyet.

«Підрозділи ЗС Туреччини та США проведуть тренінги для підвищення спільної мобільності у Східному Середземномор'ї», - повідомляє видання з посиланням на інформацію, отриману в силовому відомстві.

У маневрах братимуть участь фрегат ВМС Туреччини TCG Gemlik та група американських військових кораблів на чолі з авіаносцем ВМФ США USS Dwight D. Eisenhower. У маневрах також будуть залучені літаки та кораблі класу фрегат, що підпорядковуються командуванню ВПС Туреччини.

Спільні тренування відбудуться в Східному Середземномор’ї 18 березня.

Читайте також: Японія підтвердила намір взяти участь у «Сі Бриз-2021» — Таран

У липні минулого року військові кораблі Туреччини та США проводили навчання в Центральному та Східному Середземномор'ї.

Як повідомляв Укрінформ, у Туреччини та члена ЄС Греції існують розбіжності в питанні видобутку нафти та газу на морському шельфі неподалік Кіпру. Греція та ЄС неодноразово заявляли, що Туреччина незаконно здійснює буріння в цій зоні. Анкара наполягає, що ці води в межах її виключної економічної зони та проводить у Східному Середземномор’ї військові навчання. Така суперечлива позиція призвела до зростання напруги в регіоні із залученням військово-морських кораблів Туреччини та Греції.

Читайте також: Безпілотник з українським двигуном успішно пройшов чергове випробування в Туреччині

6 листопада ЄС оголосив про рішення продовжити на рік, до 12 листопада 2021 року, режим санкцій проти фізичних осіб та установ у зв’язку з проведенням Туреччиною «незаконних» дій з буріння у Східному Середземномор’ї. Санкційний режим запроваджений за рішенням Ради ЄС від 14 жовтня 2019 року та підтриманий Європейською радою у жовтні минулого року.

Фото: Nancy E. Sheppard

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-