ВООЗ рекомендує продовжувати вакцинацію препаратом AstraZeneca

ВООЗ рекомендує продовжувати вакцинацію препаратом AstraZeneca

Заява
Укрінформ
Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) рекомендує продовжувати використання препарату AstraZeneca для вакцинації від коронавірусу.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на заяву ВООЗ.

Експерти ВООЗ визнали, що доказів прямого зв'язку побічних ефектів після застосування вакцини, про які заявляла низка країн, із самою ін'єкцією немає.

Зазначається, що вакцинація проти COVID-19 не призведе до зменшення захворюваності та смертності від інших причин. Відомо, що тромбоемболічні події трапляються часто, а венозна тромбоемболія є третім за поширеністю серцево-судинним захворюванням у світі.

«В рамках широкомасштабних кампаній вакцинації країни зазвичай повідомляють про потенційні побічні ефекти після імунізації. Це не обов'язково означає, що такі явища пов'язані із самою вакцинацією, хоча їх розслідування - це правильна практика. Це також показує, що система спостереження працює і що існують ефективні заходи контролю (над процесом вакцинації – ред.)», - ідеться в заяві.

ВООЗ регулярно контактує з Європейським агентством з лікарських засобів та регуляторними органами у всьому світі для отримання останньої інформації про безпеку вакцин COVID-19, а глобальний консультативний комітет ВООЗ з питань безпеки вакцин ретельно оцінює останні доступні дані про безпеку вакцини AstraZeneca. Після того, як цей огляд буде завершено, ВООЗ обіцяє негайно повідомити висновки громадськості.

Читайте також: Ткаченко пов’язує чутки про AstraZeneca з російським піаром «Спутника V»

«Зараз ВООЗ вважає, що переваги вакцини AstraZeneca перевищують ризики, і рекомендує продовжувати щеплення», - наголошується у заяві.

Як повідомляв Укрінформ, раніше понад 15 європейських держав призупинили використання шведсько-британської вакцини від Oxford/AstraZeneca для щеплення своїх громадян через ризик утворення тромбів.

Читайте також: На пів мільйона доз AstraZeneca лише один випадок тромбозу – імунолог

Загалом цим препаратом були вакциновані вже близько 17 млн осіб – випадки тромбоутворення виявлено у менш як 40 вакцинованих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-