У Європі розпочинаються масштабні навчання НАТО

У Європі розпочинаються масштабні навчання НАТО

Укрінформ
Більше 30 тис. військових із 27 країн-членів НАТО і партнерів візьмуть участь у масштабних навчаннях Defender-Europe 21.

Про це повідомляє Командування Сухопутних військ США у Європі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Defender-Europe 21 розпочинаються цього місяця і завершаться упродовж червня. Це масштабні щорічні багатонаціональні спільні навчання Сухопутних військ США у Європі та в Африці (це Командування також відповідає за регіон Африки – ред.), метою яких є розбудова стратегічної готовності, бойової та оперативної сумісності між США, союзниками по НАТО і партнерами», - заявили у Командуванні СВ США у Європі.

Відзначається, що цього року навчання є масштабнішими, ніж у 2020-му, охоплюють більше 30 полігонів на території 10 європейських країн із залученням більше ніж 30 тис. військовослужбовців із 27 держав.

Читайте також: Українські ВМС провели тренування з кораблями НАТО в акваторії Чорного моря

Навчання пройдуть із дотриманням санітарних норм в умовах пандемії COVID-19.

Особлива увага під час відпрацювання завдань буде приділена регіонам Балкан і Чорного моря.

Особливістю цьогорічних навчань Defender-Europe 21 є ширше залучення військово-повітряних і військово-морських сил США, а також засобів протиповітряної і протиракетної оборони.

«Defender-Europe 21 є свідченням твердої відданості США інтересам НАТО, прикладом наших колективних можливостей і демонстрацією єдності союзників по Альянсу і партнерів», - наголосив у Командуванні Сухопутних військ США у Європі.

Фото: NATO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-