Один зі свідків у справі імпічменту Трампа отримає службове підвищення - ЗМІ

Один зі свідків у справі імпічменту Трампа отримає службове підвищення - ЗМІ

Укрінформ
Підполковник армії США Євген Віндман, один зі свідків у справі імпічменту Дональда Трампа, який підтвердив його неправомірні вчинки, може отримати підвищення.

Про це повідомляє Politico з посиланням на два обізнані джерела, передає Укрінформ.

«Підполковник Євген Віндман має бути підвищений до полковника - попри спроби лояльних до колишнього президента Дональда Трампа фігур зіпсувати його кар'єру через те, що він зіграв певну роль під час першого імпічменту президента», - зазначає видання.

Євген є братом-близнюком Алекса Віндмана, який був ключовим свідком у процесі імпічменту. Саме Алекс відкрито обвинувачував Трампа в тиску на Президента України Зеленського з метою почати розслідування проти Байдена. Євген лише підтвердив неправомірні дії президента Трампа.

Читайте також: Конгресмен подав новий позов проти Трампа через підбурювання до заколоту

Після процесу імпічменту, в липні минулого року, Алекс Віндман подав у відставку, заявивши про тиск із боку адміністрації Трампа, а також про «кампанію знущань, залякування та помсти». Зараз він пише мемуари та здобуває ступінь доктора наук.

Євген Віндман залишився на службі, хоч і був переведений разом із братом з Ради національної безпеки до Пентагону. У серпні минулого року він подав скаргу до генерального інспектора військового відомства, заявивши про мстиві переслідування з боку представників адміністрації Білого дому – Джона Айзенберга та Майкла Елліса. Після розслідування в Пентагоні дійшли висновку, що оцінки, висловлені Білим домом стосовно Євгена Віндмана, були необ’єктивними.

Читайте також: Провалений імпічмент Трампа: крапка для цілої епохи

Як повідомляв Укрінформ, процес першого імпічменту Дональда Трампа був ініційований восени 2019 року. Брати Віндмани, родина яких переїхала до США з України, зіграли помітну роль у підтвердженні аргументів про те, що Трамп намагався тиснути на Президента України шляхом призупинення оборонної допомоги, затвердженої Конгресом США.

Фото: Євген Віндман, Твіттер

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-