Штати закликають ООН не визнавати майбутні президентські вибори у Сирії

Штати закликають ООН не визнавати майбутні президентські вибори у Сирії

Укрінформ
Офіційний Вашингтон закликав ООН не визнавати проведення так званих президентських виборів у Сирії, які режим Асада планує використати задля власної легітимізації.

З відповідною заявою виступила на засіданні Ради Безпеки ООН постійна представниця США при цій організації Лінда Томас-Грінфілд, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я попросила б міжнародне співтовариство не вводити себе в оману у зв’язку з майбутніми президентськими виборами в Сирії. Ці вибори не будуть ні вільними, ні чесними», - сказала представниця США.

Вона підкреслила, що організовані режимом Асада вибори не зможуть легітимізувати його при владі: «Вони не відповідають критеріям, викладеним у Резолюції РБ ООН 2254, у тому числі щодо контролю з боку ООН».

Читайте також: Глави МЗС провідних країн Заходу: «Не можна дозволити трагедії Сирії тривати ще 10 років»

Дипломат указала: замість відвертати міжнародну увагу, режим Асада мусить звільнити незаконно затриманих, насамперед жінок, дітей та людей похилого віку, припинити страждання свого народу й забезпечити доступ гуманітарних організацій.

Як повідомлялося, режим Асада планує провести «президентські вибори» в Сирії в період з середини квітня до середини травня нинішнього року.

Читайте також: Канада в ООН хоче притягти Сирію до відповідальності за порушення прав людини

Натомість резолюція РБ ООН 2254 передбачає процес політичного врегулювання в Сирії, у тому числі проведення вільних і справедливих виборів – відповідно до нової конституції під егідою та спостереженням Організації Обєднаних Націй.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-