У Німеччині з квітня вакцинацію будуть проводити й лікарі-практики

У Німеччині з квітня вакцинацію будуть проводити й лікарі-практики

Укрінформ
Кампанія з вакцинації набуває в Німеччині динаміки і демонструє перші позитивні результати.

Про це заявив міністр охорони здоров’я країни Єнс Шпан на брифінгу в Берліні в п’ятницю, передає кореспондент Укрінформу.

За даними міністра, за останні два дні в ФРН було щеплено 540 тисяч людей. Загалом одну дозу вакцини отримали вже 5 978 551 людина або понад 7% населення, дві дози – 2 738 103 людини або 3,3% населення ФРН.

З квітня вакцинацію зможуть робити не лише в спеціальних центрах, але й практикуючі лікарі, пообіцяв чиновник.

Читайте також: Третя хвиля COVID-19 уже в Німеччині – глава інституту Коха

Досягненням Шпан назвав те, що люди віком понад 80 років, особливо в будинках для літніх людей, уже майже всі вакциновані, що призвело до суттєвого зниження смертності. Наразі на черзі ті, кому понад 70 років.

Президент Інституту Роберта Коха Лотар Вілер підтвердив зв’язок між вакцинацію людей похилого віку зі зниженням показників смертності: якщо в січні кілька разів добовий приріст жертв перевищував 1000 (14 січня був встановлений сумний рекорд – 1 244 смерті), то наразі він коливається біля 250. «Отже стратегія вакцинувати насамперед старших людей була правильною», - підсумував Вілер.

Читайте також: Локдаун на свята не покращить епідситуацію в Німеччині – Інститут Коха

Водночас він звернув увагу на загальне зростання кількості нових інфікувань, дедалі більше серед молодих людей, після кількох тижнів їх зменшення, і це жодним чином не пов’язане зі збільшенням кількості тестувань. «Ми вступаємо в нову фазу пандемії», - констатував керівник RKI. За його словами, країна перебуває на початку третьої хвилі пандемії. «Ми біжимо марафон, наразі проходимо його останню третину. Наступна стадія – взяти вірус під контроль», - сказав професор.

З цього тижня населенню ФРН були запропоновані швидкі тести, один на тиждень – безкоштовно. «Швидкі тести - важливий інструмент, але не варто його переоцінювати», - додав глава МОЗ.

За даними RKI, протягом останнього дня в країні було підтверджено 12 834 нових випадків інфікування, що на 2 254 більше, ніж тиждень тому. Загалом з початку пандемії в Німеччині перехворіли на COVID-19 2 525 781 людей, померли 73 062.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-