В Атлантичній раді США спалахнув скандал через публікацію про Росію

В Атлантичній раді США спалахнув скандал через публікацію про Росію

Укрінформ
В Атлантичній раді – відомому аналітичному центрі США – виник скандал, пов’язаний з публікацією про Росію, яку розмістили на офіційному веб-сайті центру двоє його співробітників.

Як пише американське видання Politico в статті «В Атлантичній раді розгорнулася війна через Росію», «два десятки працівників і співробітників Атлантичної ради виступили із заявою, у якій засудили двох своїх колег за те, що вони опублікували на веб-сайті аналітичного центру статтю, яку вважають проросійською».

Двоє старших експертів Атлантичної ради Емма Ешфорд і Метью Берроуз у п’ятницю опублікували статтю, у якій ідеться про те, що «США не повинні зосереджуватися на правах людини у своїх відносинах з Росією» і що «демократизація в Росії не обов’язково піде на користь зовнішній політиці США», передає Politico.

За даними видання, стаття Ешфорд і Берроуза спонукала 22 співробітників аналітичного центру виступити у вівторок із заявою, у якій вони дистанціювалися від авторів, заявивши, що стаття «б’є мимо». Серед підписантів троє колишніх послів США Джон Гербст, Олександр Вершбоу і Денієл Фрід, які пропрацювали в Держдепартаменті майже 40 років.

Читайте також: Форум у Давосі видалив зі статті про жінок ім’я княгині Ольги як «прародительки РФ»

«Їхня стаття ґрунтується на помилковому припущенні, що права людини і національні інтереси розділені і що політика США стосовно Росії була і залишається переважно пов’язана з проблемами прав людини», - ідеться в заяві.

За припущеннями одного з підписантів, на формулювання авторів статті могла вплинути позиція одного із жертводавців Атлантичної ради Чарльза Коха, який надав 4,5 млн доларів протягом п’яти років. Проте генеральний директор Атлантичної ради Фред Кемпе спростував ці закиди.

Стаття «викликала багато галасу в цьому зазвичай стриманому центристському мозковому центрі», зазначає Politico. «Це не відображає американських інтересів», - сказав виданню один із підписантів.

Виконавчий віцепрезидент Атлантичної ради Деймон Вілсон, хоч і не підписав заяву, але зазначив, що він особисто не згоден з Ешфорд і Берроузом і «твердо впевнений, що права людини є невід’ємною частиною інтересів національної безпеки США». Водночас зазначив, що поважає« їхнє право висловлювати свої аргументи».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-