Форум у Давосі видалив зі статті про жінок ім’я княгині Ольги як «прародительки РФ»

Форум у Давосі видалив зі статті про жінок ім’я княгині Ольги як «прародительки РФ»

Укрінформ
Всесвітній економічний форум (ВЕФ) видалив зі статті про жінок, які змінили історію людства, ім'я святої рівноапостольної княгині Ольги через «суперечливі історичні дані».

Про це повідомляється на сайті форуму, передає Укрінформ.

«Виправлення: в попередній версії цієї статті згадувалася свята Ольга. Ми видалили цю згадку зважаючи на суперечливі історичні дані», - йдеться у повідомленні, що передує статті.

Список з шести жінок, що змінили історію, з'явився на сайті ВЕФ напередодні 8 Березня. У нього включили й княгиню Ольгу, яку у матеріалі назвали «прародителькою сучасної Росії».

На публікацію статті відреагував народний депутат України, експрезидент Петро Порошенко. «Уявіть моє обурення, коли я прочитав, що Всесвітній економічний форум іменує нашу княгиню російською правителькою та основоположницею сучасної Росії. А її чоловіка, князя Ігоря, вирішили прозвати Іваном», - заявив політик.

Читайте також: Французи знають, що Анна Ярославнаукраїнка

Він наголосив, що княгиня Ольга справді була видатною правителькою, підкорила бунтівні племена, здійснила першу державну реформу та заклала міцні дипломатичні зв'язки із Західною Європою, проте бути прародителькою сучасної Росії вона не могла, оскільки «Московське Князівство було засноване лише через понад 300 років після її смерті».

«Щодня ми стаємо свідками того, наскільки важливим є захист не лише інформаційного простору, а й власної культурної спадщини, коли елементами ворожої пропаганди можуть стати навіть авторитетні міжнародні інституції. Прошу команду World Economic Forum негайно виправити помилки у описі однієї з найвідоміших жінок в Українській історії та ретельніше перевіряти свої джерела», - зауважив він.

Станом на 12 березня згадка про княгиню Ольгу вилучена з матеріалу ВЕФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-