Польща запроваджує жорсткий локдаун ще у трьох воєводствах

Польща запроваджує жорсткий локдаун ще у трьох воєводствах

Укрінформ
Від суботи, 13 березня, уряд Польщі запроваджує жорсткий локдаун у Поморському воєводстві (адміністративний центр – Гданськ), а з понеділка, 15 березня, - у Мазовецькому (Варшава) і Любуському (Зелена Гура) воєводствах.

Про це під час пресконференції у Варшаві повідомив глава МОЗ Польщі Адам Недзельський, який підкреслив, що у Польщі реалізується “чорний сценарій” розвитку третьої хвилі пандемії коронавірусу, передає кореспондент Укрінформу.

«Матеріалізується чорний сценарій у питанні темпів розвитку пандемії. Результат на рівні 21 тис. нових випадків – це приріст за тиждень на близько 6 тис., що прямує у напрямку до понад 30 тис. Ми спостерігаємо за приростом денної кількості захворювань»,- підкреслив Недзельський.

Він зауважив, що спостерігаються «динамічні темпи розвитку пандемії, і це є тривалим трендом».

За його словами, уряд Польщі на два тижні вводить локдаун у Помороському, Мазовецькому та Любуському воєводствах з огляду на високу динаміку нових випадків інфікування в цих трьох регіонах. Це означає, що учні 1-3 класів повернуться до частково дистанційного навчання, буде призупинено роботу торгових центрів, готелів, кінотеатрів, театрів, філармоній, басейнів, спортивних об’єктів. Крім того, такі ж обмеження буде продовжено на два тижні у Вармінсько-Мазурському воєводстві (Ольштин) на північному сході Польщі, де їх було запроваджено наприкінці лютого.

За інформацією МОЗ Польщі, у цих регіонах частка «британського» штаму коронавірусу становить 38,5%.

Уряд РП планує передати до Мазовецького та Опольського воєводств додатково 25,6 млн медичних масок. Вони розподілятимуться між жителями регіонів через органи місцевого самоврядування.

Недзельський не виключив, що у світлі різкого збільшення кількості інфікованих жорсткий локдаун може бути запроваджений по всій території Польщі.

Читайте також: У Євросоюзі схвалили вакцину проти коронавірусу Johnson & Johnson

За минулу добу, 10 березня, у Польщі виявлено 21 045 нових випадків інфікування COVID-19, померли 375 осіб. Від початку пандемії у Польщі інфікувалися понад 1,8 млн осіб, померли понад 46,3 тис.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-