У Японії згадують жертв руйнівного землетрусу та катастрофи 2011 року

У Японії згадують жертв руйнівного землетрусу та катастрофи 2011 року

Укрінформ
Японія у четвер, 11 березня, згадує загиблих під час потужних землетрусу і цунамі, що сталися на північному сходу країни 10 років тому та призвели до аварії на АЕС у префектурі Фукусіма.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Kyodo News.

Жителі найбільш постраждалих префектур Фукусіма, Івате і Міяґі, вшанують загиблих хвилиною мовчання о 14:46 за місцевим часом рівно через десять років після того, як стався найсильніший за час спостереження у країні землетрус, спричинивши цунамі та найстрашнішу ядерну катастрофу в світі після чорнобильської у 1986 році.

Також у Токіо пройде державна церемонія за участю прем'єр-міністра Японії Йошіхіде Суґа. Очікується, що з промовою виступить імператор Нарухіто.

Під час візиту до префектури Фукусіма в минулу суботу Йошіхіде Суґа пообіцяв активізувати відновлення зруйнованих районів. Торік уряд схвалив законопроєкт про продовження терміну служби Агентства з реконструкції, створеного для нагляду за відновлювальними роботами, до 2031 року, що на десять років довше, ніж планувалося спочатку.

За останнє десятиліття на проєкти реконструкції було витрачено понад 30 трлн єн ($277 млрд).

Читайте також: В Японії в районі Фукусіми стався повторний землетрус

Заборонена зона в цей час складає близько 337 кв. км. Близько 41 тис. осіб досі не повернулися у свої рідні міста.

Десятирічний процес утилізації на пошкодженій АЕС "Фукусіма-1" триває.

Читайте також: Половина японців не бачать прогресу в ліквідації наслідків катастрофи 2011 року

Як повідомлялося, 11 березня 2011 року біля північно-східного узбережжя Японії стався землетрус силою у 9,0—9,1 бала, який спровокував цунамі заввишки понад 10 м. Гігантська хвиля обрушилася на АЕС "Фукусіма-1", що призвело до масштабної аварії. В результаті загинуло понад 15 тисяч осіб. Ще понад 2 тис. людей вважаються зниклими безвісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-