У Штатах COVID-вакцинованим дозволили зустрічатися без масок

У Штатах COVID-вакцинованим дозволили зустрічатися без масок

Укрінформ
Центри з контролю та профілактики захворювань в США (CDC) оголосили, що повністю вакциновані від коронавірусної інфекції американці можуть зустрічатися у приміщеннях з іншими прищепленими людьми без масок.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN

CDC вважають громадян повністю вакцинованими через два тижні після прийому останньої дози зареєстрованих в США вакцин – Moderna, Pfizer і Johnson & Johnson.

Згідно з новими рекомендаціями CDC, таким особам буде дозволено відвідувати інших щеплених людей і деяких невакцинованих людей у приміщеннях без масок і фізичного дистанціювання.

Також їм дозволено перебування з невакцинованими людьми без масок або фізичного дистанціювання, якщо ці люди мають низький ризик важкого перебігу COVID-19. Крім цього повністю щепленим особам можна буде пропустити тестування або карантин при контакті з інфікованим COVID-19, якщо не з'являться симптоми.

Водночас CDC рекомендує навіть вакцинованим людям уникати другорядних подорожей і великих скупчень людей, продовжувати носити маски та дотримуватися соціального дистанціювання від нещеплених осіб, які можуть мати підвищений ризик розвитку серйозних ускладнень, пов'язаних з коронавірусом.

Читайте також: У Штатах дозволили лікувати COVID-19 коктейлем з антитіл

«COVID-19 продовжує чинити величезний збиток для нашої нації. Як і ви, я хочу мати можливість повернутися до повсякденної діяльності та взаємодіяти з нашими друзями, сім’ями та громадами... У міру того, як все більше людей вакцинуються, рівень зараження COVID-19 у громадах знижується, і наше розуміння імунітету до COVID покращується, ми з нетерпінням чекаємо виконання цих рекомендацій громадськістю», — сказала глава CDC Рошель Валенська на брифінгу у Білому домі.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 9 березня зафіксували 117 750 984 випадки зараження коронавірусом. Зокрема виявлено 2 612 186 летальних випадків, одужали 93 438 095 осіб.

За даними Bloomberg, громадянам США введено загалом понад 92 млн доз вакцини від коронавірусу - 18,1% осіб введено хоча б одну дозу, 9,5% американцям - дві дози.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-