Фейсбук заблокував пост держагентства РФ за фейк про «українських радикалів»

Фейсбук заблокував пост держагентства РФ за фейк про «українських радикалів»

Укрінформ
Соцмережа Фейсбук заблокувала повідомлення російського держагентства ТАСС про затримання у Воронежі «прибічників української молодіжної радикальної групи».

Про це повідомляє ТАСС, передає Укрінформ.

Ідеться про новину від 18 лютого, коли ФСБ нібито припинила в Воронежі «діяльність прихильників української молодіжної радикальної групи, причетних до пропаганди ідеології неонацизму і масових вбивств».

У російському інформагентстві зазначають: ця новина була написана на основі офіційного повідомлення ФСБ і Слідчого комітету РФ і наполягають, що інформація, яка міститься в релізах викладена вірно.

Читайте також: Побачив фейк – тисни «поскаржитись»: Ткаченко закликає протистояти інформаційній загрозі РФ

«Редакція має намір звернутися по роз'яснення до Facebook, а також привернути до ситуації увагу Федеральної служби з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій», - указується в повідомленні.

Як уточнює РБК, інше російське агентство, що також поширило цю новину, Фейсбук заблокував статтю на підставі висновків української фактчекінгової платформи StopFake.

Читайте також: Кулеба обіцяє підтримати StopFake у протидії російським інформаційним атакам

«У Воронежі справді за обвинуваченням в екстремізмі затримали трьох місцевих жителів, проте всі фігуранти справи - громадяни РФ - були членами російської націоналістичної організації та ніякого відношення до України не мають», - підкреслюють у StopFake.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-