Тихановський: Очевидно, що російські ЗМІ оббрехали Україну

Тихановський: Очевидно, що російські ЗМІ оббрехали Україну

Укрінформ
Політв'язень Сергій Тихановський, чоловік лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської, заявляє, що, спостерігаючи за тим, як російські ЗМІ висвітлюють події в Білорусі, усвідомив, наскільки вони оббрехали Україну.

Про це він написав у листі - відповіді на запитання передплатників білоруського опозиційного Телеграм-каналу "Країна для життя".

"Те, що у Білорусі транслюються російські канали - це величезне зло, - вважає Тихановський. - Раніше, переглядаючи, наприклад, "60 хвилин", у мене були сумніви щодо достовірності відображення подій в Україні. Зараз, коли я побачив, як вони висвітлюють події в Білорусі, як оббрехали нас усіх і підтримують диктатора, абсолютно чітко зрозуміло, що вони оббрехали й українців".

Тихановський також додав, "звісно, Крим має бути не тільки де-юре, а й де-факто українським".

На його думку, Світлані Тихановській потрібно діяти більш жорстко.

Читайте також: Литва не розглядатиме вимогу Білорусі видати Тихановську

"Я мав на увазі, що Світлані треба жорсткіше висловлювати свою думку, бути більш твердою під час спілкування з політиками", - написав політв'язень.

Як відомо, блогер Сергій Тихановський перебуває за ґратами з 29 травня. Зараз він у СІЗО № 1 на Володарського в Мінську. Його звинувачують за кількома статтями Кримінального кодексу, а серед них - "Організація або активна участь в групових діях, що грубо порушують громадський порядок".

У Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко.

Режим застосовує проти демонстрантів жорстокі репресії і масово заарештовує їх.

Легітимність режиму Лукашенка не була визнана ЄС, США, Україною та більшістю демократичних країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-