Байден вкотре продовжив санкції проти Ірану, введені ще в 1995 році

Байден вкотре продовжив санкції проти Ірану, введені ще в 1995 році

Укрінформ
Стан надзвичайної ситуації в США, пов’язаний із загрозою зловмисної й терористичної діяльності Ірану, продовжений на один рік указом президента США Джо Байдена.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Білого дому, передає Укрінформ.

«Дії та політика уряду Ірану, включно з розповсюдженням і розробкою ракет та інших асиметричних і звичайних озброєнь, його мережею й кампанією агресії в регіоні, підтримкою терористичних угруповань та зловмисною діяльністю Корпусу стражів ісламської революції і його ставлеників продовжують створювати незвичайну та надзвичайну загрозу національній безпеці, зовнішній політиці й економіці США»,- зауважується в документі.

Читайте також: Штати не налаштовані заздалегідь знімати санкції з Ірану – Білий дім

Нагадаємо: Байден став вже п'ятим президентом, який продовжив дію обмежень – після Білла Клінтона, Джорджа Буша молодшого, Барака Обами й Дональда Трампа.

Запроваджені у 95 році Біллом Клінтоном обмеження стали вже четвертим пакетом американських санкцій проти Ірану. Тоді США навіть домовилися з Росією про торгове ембарго на постачання військового озброєння до цієї країни.

Санкції, запроваджені указом президента США, за процедурою, діють упродовж одного року. Після цього їх можна продовжити на наступний термін новим розпорядженням глави Американської держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-