Президент Бразилії порадив громадянам «припинити скиглити» через COVID-19

Президент Бразилії порадив громадянам «припинити скиглити» через COVID-19

Укрінформ
Президент Бразилії Жаїр Болсонару заявив, що люди повинні «припинити скиглити» через епідемію коронавірусу та вкотре розкритикував карантинні обмеження у країні.

Про це пише Укрінформ із посиланням на The Guardian.

Болсонару вкотре виступив проти карантинних обмежень у країні, попри загострення епідемії коронавірусу у країні.

«Де опиниться Бразилія, якщо ми зупинимось? Основні види діяльності ㅡ це необхідність для деяких, щоб прогодувати сім'ю, дідько!.. Ми маємо подивитись в обличчя нашим проблемам. Досить цього скиглення, ниття, як довго ми ще будемо плакатися?», ㅡ сказав він.

Читайте також: У Бразилії - найвища добова смертність від COVID з початку пандемії

Раніше він також зазначив у соціальних мережах, що шкодує про кожну смерть у країні, хоча й зазначив, що «здається, що наразі у Бразилії помирають тільки від COVID-19».

«Решта людей помирають від інших хвороб, тому що вони перебувають вдома налякані й нажахані. Цим людям щепили вірус страху, але це нормально», ㅡ заявив Жаїр Болсонару.

Тим часом ВООЗ закликає Бразилію ставитись до COVID-19 більш серйозно, тим паче, що країна має критичні показники смертності.

Читайте також: Кожні 30 хвилин внаслідок COVID-19 помирає один медик - Amnesty

Так, за даними Університету Джонса Хопкінса, з початку пандемії коронавірусу у світі у Бразилії зафіксували майже 10,8 мільйона випадків COVID-19 ㅡ це третій найбільший показних інфікованих у світі, після США та Індії. Всього від ускладнень хвороби у країні померло 260 970 людей.

Нагадаємо: влітку минулого року Жаїр Болсонару сам цілих три рази перехворів коронавірусом, однак повідомив про це під час закритого пресбрифінгу, порушивши умови самоізоляції. А для того, щоб зобов'язати президента Бразилії носити медичну маску, знадобилось рішення суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-