Проти засновника компанії McAfee порушили справу за шахрайство з криптовалютою

Проти засновника компанії McAfee порушили справу за шахрайство з криптовалютою

Укрінформ
Засновник компанії McAfee, яка є одним із лідерів виробництва антивірусного програмного забезпечення, Джон Макафі отримав офіційне обвинувачення у шахрайстві та змові з метою відмивання грошей у криптовалютних схемах.

Про це йдеться в повідомленні Reuters у п’ятницю, передає Укрінформ.

«Американська влада звинуватила Макафі та його охоронця Джиммі Гейла Ватсона-молодшого у використанні великої кількості фоловерів у Твітері, щоби штучно завищити ціни на «альткоїни» за допомогою так званої схеми накачування й скидання, а також приховування платежів, отриманих Макафі», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Спалену картину Бенксі продадуть за допомогою блокчейн-технології

За інформацією Мін’юсту США, Макафі та його подільники отримали від реалізації цих схем понад $13 мільйонів. Звинувачення розглядається у федеральному суді Мангеттена.

Водночас Комісія з торгівлі товарними ф'ючерсами подала відповідні цивільні обвинувачення у зв’язку із застосованими схемами.

Читайте також: За понеділок статки Маска «впали» на $15,2 мільярда

Як повідомлялося раніше, Джон Макафі перебуває під вартою в Іспанії після того, як його арештували з обвинуваченнями ухиляння від сплати податків. Джиммі Ватсон був заарештований у четвер у штаті Техас, США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-