Вакцина Covishield працює швидше, коли вже є антитіла до коронавірусу

Вакцина Covishield працює швидше, коли вже є антитіла до коронавірусу

Дослідження
Укрінформ
Вакцина виробництва Covishield (Oxford-Astra Zeneca) має більш високу імуногенність серед тих людей, які вже мають антитіла до вірусу SARS-COV-2.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє TNIE.

У рамках дослідження групі зі 135 працівників охорони здоров'я вводили вакцину Covishield, дослідники вимірювали кількість антитіл до SARS-COV-2.

Результати першого дослідження ефективності вакцини Covishield в Індії показали, що вона працює швидше у людей, які вже були заражені коронавірусом, але також дуже ефективна у тих, хто не має антитіл до нього, після 28 днів від введення першої дози.

Читайте також: Степанов назвав фейками та міфами відмову медиків від COVID-вакцинації

Дослідження здійснювалося у медичному закладі Max в Делі за підтримки Інституту геноміки та інтегративної біології (CSIR-IGIB).

Як повідомлялося, Україна розпочала вакцинацію 24 лютого 2021 року вакциною Covishield, виготовленою в Індії за ліцензією Oxford/AstraZeneca. Станом на 4 березня першу дозу вакцини отримали 9 568 осіб.

Читайте також: За кожним щепленим закріплюють другу дозу COVID-вакцини - Шмигаль

До 31 березня МОЗ розраховує отримати ще 1,5 млн доз цієї вакцини. Також на початку березня очікується надходження 117 тис. доз вакцини Pfizer в межах глобальної ініціативи COVAX.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-