У М'янмі затримали понад 140 протестувальників

У М'янмі затримали понад 140 протестувальників

Укрінформ
У М'янмі у суботу, 27 лютого, відбулися протести проти військового перевороту.

Як передає Укрінформ із посиланням на DW, у найбільшому місті країни Янгун мітингувальники зібралися на місці, де напередодні також відбулися сутички між демонстрантами та силовиками. "Що робить поліція? Вона захищає божевільного диктатора", - скандували демонстранти.

Силовики застосували гумові кулі для розгону мітингувальників. За даними поліції, під час протестів затримано понад 140 людей, серед яких журналісти. В іншому кварталі застосовано кілька гранат. У місті Моніва також сталися сутички між мітингувальниками та правоохоронцями.

Раніше представник М'янми в ООН К'яу Мо Тун закликав світову спільноту вжити рішучих заходів щодо припинення військового правління в країні. Потрібна "максимально рішуча реакція міжнародної спільноти для негайного припинення військового перевороту, припинення репресій щодо невинних людей, повернення державної влади народу та відновлення демократії", - заявив він під час виступу на Генеральній Асамблеї ООН. Представник М'янми закликав членів ООН не визнавати військовий уряд у країні та не співпрацювати з ним.

Як повідомлялося, 1 лютого військові М'янми відсторонили від влади цивільне керівництво країни на чолі з Аун Сан Су Чжі та оголосили надзвичайний стан, який триватиме протягом року. Також в країні продовжують відключати інтернет, бо протестувальники використовують соцмережі для організації нових акцій і заходів.

Читайте також: У найбільшому місті М'янми силовики розігнали акцію протесту

Колишній генерал та донині віцепрезидент М'їн Све тепер виконуватиме роль перехідного глави держави. Втім вся повнота влади належатиме керівнику збройних сил Мін Аун Хлайну. Поки триватиме надзвичайний стан, саме він буде найголовнішою особою держави.

Читайте також: Противники перевороту у М'янмі оголосили загальний страйк

Аун Сан Су Чжі та президент країни Він М'їн перебувають під арештом. Військові обґрунтовували свої дії заявами про маніпуляції на парламентських виборах в листопаді, на яких перемогла партія Су Чжі. Міжнародні спостерігачі називали вибори вільними і чесними. У низці країн світу засудили переворот і вимагають звільнення арештованих політиків. Під час протестів у М'янмі загинули щонайменше п'ять людей.

 Фото: STR/AFPT/AFP/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-