Меркель анонсувала розробку COVID-паспортів у Євросоюзі

Меркель анонсувала розробку COVID-паспортів у Євросоюзі

Укрінформ
Протягом трьох місяців у Європі можуть з’явитися сертифікати вакцинації, які дозволять громадянам країн ЄС подорожувати під час літніх відпусток.

Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель, підбиваючи підсумки першого дня саміту ЄС, передає кореспондент Укрінформу.

 «Ми всі згодні, що потрібен цифровий сертифікат про щеплення… Потрібно близько 3 місяців, щоб створити відповідні технічні можливості», - зазначила глава уряду ФРН.

За її словами, протягом зазначеного періоду такі документи мають бути розроблені й на рівні окремих держав. При цьому вони повинні бути взаємосумісними.

Читайте також: ВООЗ - проти паспортів вакцинації для міжнародних поїздок

Водночас канцлер ФРН заспокоїла: «Це не означає, що подорожувати дозволять тільки тим, хто матиме сертифікат про щеплення».

Виробництво вакцин та щеплення - це те, що дає надію під час пандемії, підкреслила Меркель. Вона вказала, що США взагалі не експортують вакцини власного виробництва, Велика Британія робить це в дуже малих обсягах, тоді як «ЄС виробляє їх не лише для себе, а й для інших частин світу».

Читайте також: Чи врятує світ COVID-паспортизація?

Вакцин буде потрібно дуже багато, адже коронавірус і його мутації супроводжуватимуть людство ще багато років, наголосила Меркель. У цьому зв’язку Єврокомісія планує започаткувати ближчими місяцями «HERA-інкубатор», який буде опікуватися розробками та виробництвом препаратів з урахуванням мутацій.

Як повідомлялося, саміт ЄС проходить 25-26 лютого в віртуальному режимі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-