Туреччину засипало снігом: зупинили пороми, у селах немає електрики

Туреччину засипало снігом: зупинили пороми, у селах немає електрики

Укрінформ
Північну та центральну частину Туреччини засипало снігом: в Анкарі та Стамбулі ускладнено рух транспорту, в північній частині Егейського моря припинили паромне сполучення, населені пункти на Чорноморському узбережжі лишилися без електроенергії.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на повідомлення телеканалу TRT Haber.

В Анкарі та Стамбулі снігопад продовжувався майже цілий день. У Стамбулі він посилився під вечір, у прибережних районах спостерігається сильний вітер. В обох мегаполісах снігопади призвели до заторів та ускладнення руху громадського транспорту. В деяких районах Стамбула мешканці були вимушені добиратися пішки до вузлових станцій громадського транспорту.

Через сильний вітер у місті впали понад 200 дерев та стовпів, сталося 7 обвалів даху, пошкоджено понад 100 транспортних засобів.

Читайте також: На Прикарпатті через негоду «відрізані» майже 50 сіл

В аеропортах Анкари, Стамбула та інших вжито додаткових заходів для протидії негоді, додаткові бригади працюють цілодобово.

Як повідомляє телеканал, у північній частині Егейського моря припинили поромне сполучення: всі заплановані пороми на лініях Гьокчеада-Кабатепе та Бозджаада-Гейіклі були скасовані через несприятливі погодні умови. Поромне сполучення через Босфор не припиняли.

У провінції Сакар'я, що в Чорноморському регіоні на півночі країни, деякі населені пункти опинилися в сніговій пастці, в багатьох з них відсутня електроенергія.

Читайте також: Сніг та 20-градусні морози не відступлять до вихідних

У Кастамону, що також на півночі країни, постачання електроенергії припинено в 7 районах. Окрім снігопаду, тут зафіксовано шторм силою 70 км/год.

На дорогах цілодобово працює снігоприбиральна техніка, через збільшення кількості ДТП, водіїв закликають до обережності на дорогах та неухильного виконання правил дорожнього руху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-