Канада знову посилює карантин: при поверненні через наземний кордон потрібен ПЛР-тест

Канада знову посилює карантин: при поверненні через наземний кордон потрібен ПЛР-тест

Укрінформ
З наступного тижня Канада вимагатиме негативний тест на COVID-19 від усіх, хто перетинає її наземний кордон із США.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час пресконференції в Оттаві заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

“З 15 лютого при поверненні до Канади через наземний кордон необхідно буде продемонструвати результати ПЛР-тесту, зробленого протягом останніх 72 годин”, - сказав Трюдо.

Читайте також: Канада ще на рік закрила свої води для круїзів

Він наголосив, що канадські прикордонники не мають права відмовити громадянинові Канади повернутися до країни, тому на мандрівників без результатів аналізу накладатимуться штрафи до 3 тис. дол.

“Що ми можемо зробити, так це у випадку відсутності аналізу накладати суворі штрафи та вимагати, аби людина негайно пройшла тест, належним чином перебувала в карантині та не наражала на небезпеку співгромадян”, - зазначив прем’єр-міністр.

Нові правила поширюватимуться навіть на тих канадців, які отримали на території США щеплення від COVID-19. Негативний тест також не звільнятиме мандрівників від необхідності два тижні перебувати у карантині.

Читайте також: Канада перевірила на коронавірус більш ніж половину своїх жителів

Авіапасажири, які прямують до Канади з-за кордону, ще з початку січня мусять обов’язково здавати тест на COVID-19 перед посадкою у літак, однак при перетині наземного кордону це правило досі не діяло. Для більшості іноземців Канада закрила свої кордони ще в березні 2020 року.

За даними Worldometer, у світі виявлено 107,849,724 випадків COVID-19, зокрема 2,364,864 летальних, одужали 79,852,523 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-