МОЗ Німеччини застерігає: швидкий вихід з локдауну загрожує новим спалахом COVID-19

МОЗ Німеччини застерігає: швидкий вихід з локдауну загрожує новим спалахом COVID-19

Укрінформ
Суттєве пом’якшення коронавірусних обмежень у Німеччині після 14 лютого може призвести до різкого погіршення ситуації із захворюваністю на COVID-19.

Про це попередив міністр охорони здоров’я ФРН Єнс Шпан на брифінгу 5 лютого, передає кореспондент Укрінформу.

За словами очільника МОЗ, «швидкий вихід з локдауну може призвести до ситуації, яка склалася у Португалії або Ірландії», де становище є фактично катастрофічним. Якщо дозволятимуть умови, першим, що буде зроблено на шляху до виходу з локдауну, стане відкриття шкіл і садочків, сказав Шпан, додавши, що пандемія стала «стрес-тестом» для всіх, але насамперед для батьків неповнолітніх дітей.

Міністр також визнав, що розуміє розчарування і роздратування населення з приводу повільних темпів вакцинації. Він висловив сподівання, що з початком надходжень препарату AstraZeneca з наступного тижня процес піде швидше. В суботу в Німеччині очікують 345 тис. доз вакцини цього виробника, через тиждень - 391 тис., 19 лютого – 1 млн доз. Застосовувати цю вакцину вирішено для людей у віковій категорії 18-64, тож це дозволить прискорити щеплення медичних працівників - паралельно з тими, кому за 80 років. 

Читайте також: Німеччина почала виходити з «пандемії століття» - міністр охорони здоров’я

Своєю чергою президент Інституту Роберта Коха Лотар Вілер назвав «дуже доброю новиною» зниження цифр захворюваності останніми днями по всій країні. «Поганою новиною» є те, що реанімації все ще переповнені, а смертність дуже висока. Нову загрозу, наголосив Вілер, несуть три нові мутації вірусу, вже виявлені в Німеччині, у тому числі так звана британська. Треба виходити з того, що її поширення буде ускладнювати подолання пандемії, вказав експерт. 

За даними Інституту Роберта Коха, протягом останньої доби надійшли дані про 12 908 нових випадків інфікування і 855 смерті. Загалом з початку пандемії - відповідно 2 264 909 і 60 597. Вакциновано, за останніми даними, 2,5% населення Німеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-