Трамп відмовився свідчити в Сенаті у справі щодо свого імпічменту

Трамп відмовився свідчити в Сенаті у справі щодо свого імпічменту

Укрінформ
Юридична команда Дональда Трампа офіційно відповіла на запит менеджерів з імпічменту з Палати представників, що експрезидент не свідчитиме в Сенаті під час судових слухань, як пропонують законодавці.

Про це йдеться в повідомленні CNN у четвер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Два дні тому ви подали відповідь, у якій заперечували багато фактичних тверджень, викладених у статті про імпічмент», - написав у офіційному зверненні Трампу конгресмен Джемі Раскін, який очолює команду менеджерів з імпічменту.

Читайте також: Імпічмент Трампа: оприлюднили юридичні позиції обвинувачення

Таким чином, продовжив він, експрезидент намагався «поставити під сумнів ключові факти – попри чіткі та неспростовні докази» порушення ним Конституції.

«У контексті вашого оскарження цих ґрунтовних тверджень, я пропоную вам виступити зі свідченнями під присягою до або під час судового процесу з імпічменту в Сенаті щодо ваших дій 6 січня 2021 року», - зауважив у листі конгресмен.

Читайте також: Трамп визначився з адвокатами у справі про імпічмент

Тим часом адвокати Трампа швидко відповіли на запит Раскіна в четвер. Вони заявили, що звернення команди менеджерів з імпічменту є ознакою того, що Палата представників, яка оголосила імпічмент, не може довести свої звинувачення проти колишнього президента.

Пізніше радник Трампа Джейсон Міллер у коментарі CNN назвав процес імпічменту незаконним та підтвердив, що Трамп відхилив запит конгресменів.

"Президент не свідчитиме в процесі неконституційного судочинства", - наголосив радник ексглави Білого дому.

Читайте також: Байден закликав Сенат не зволікати з імпічментом Трампа

Як повідомляв Укрінформ, судові слухання з імпічменту колишнього президента Дональда Трампа мають розпочатися 9 лютого в Сенаті США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-