Військові М’янми обіцяють провести вибори через рік

Військові М’янми обіцяють провести вибори через рік

Укрінформ
Військові, які вчинили переворот у М’янмі, заявили, що вибори до парламенту країни відбудуться через рік, та пообіцяли передати владу переможцям.

Про це повідомляє dpa, передає Укрінформ.

Як зазначається, представники армії, котрі захопили владу у країні, заявили, що дозволять переможцям нових виборів - за їхніми словами, вони відбудуться через рік - узяти владу в державі.

Тим часом у партії заарештованого державного радника М’янми Аун Сан Су Чжі «Національна ліга за демократію» закликали громадян чинити опір військовим.

Як повідомляв Укрінформ, президент М'янми Вин М'їн, державний радник країни Аун Сан Су Чжі та інші високопосадовці були затримані військовими в понеділок вранці. У країні на рік ввели режим надзвичайного стану.

Читайте також: МЗС просить українців утриматися від поїздок до М'янми

У листопаді минулого року у М'янмі відбулися загальні вибори. Перемогу на них здобула партія Аун Сан Су Чжі «Національна ліга за демократію». Однак військові заявили, що вважають вибори сфальсифікованими.

Різні країни, у тому числі США, Туреччина й Австралія, засудили дії військових і закликали звільнити затриманих лідерів М'янми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-