Молдова отримає першу партію COVID-вакцин у середині лютого

Молдова отримає першу партію COVID-вакцин у середині лютого

Укрінформ
Влада Молдови повідомила про те, що перші партії вакцини проти коронавірусу в рамках проєкту COVAX надійдуть до країни в середині лютого.

Про це повідомляє NewsMaker із посиланням на пресслужбу міністерства охорони здоров'я, праці та соцзахисту Молдови, передає Укрінформ.

Як зазначається, міністерство отримало підтвердження від платформи COVAX, яка виділить Молдові вакцини. Більшу їх частину становитиме препарат виробництва Oxford/AstraZeneca, решту - Pfizer/BioNTech.

Читайте також: Молдова розпочне масову COVID-вакцинацію в лютому

«У середині лютого до Молдови надішлють 24 570 доз вакцини Pfizer/BioNTech і 264 тис. доз вакцини Oxford/AstraZeneca», - йдеться в повідомленні.

Як уточнюється, вакцина Pfizer/BioNTech буде зберігатися в Нацагентстві громадського здоров'я, яке забезпечить необхідні умови - температуру від -60°C до -90°C. Препарат від Oxford/AstraZeneca, який потрібно зберігати при температурі від +2°C до +8°C, надійде в Молдову декількома партіями, додає видання.

Читайте також: Грузія очікує першу партію вакцини Pfizer у кінці лютого

Зазначається, що вакцинувати жителів Молдови будуть безкоштовно і добровільно. Перед щепленням особа повинна буде підписати документ про те, що згодна вакцинуватися і знає про можливі побічні реакції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-