Єгипет і Катар домовилися про відновлення дипвідносин

Єгипет і Катар домовилися про відновлення дипвідносин

Укрінформ
Єгипет і Катар домовились відновити дипломатичні відносини.

Про це заявили у середу у Міністерстві закордонних справ Єгипту. Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

Цей крок став продовженням домовленості між Саудівською Аравією, Об'єднаними Арабськими Еміратами, Бахрейном та Єгиптом на початку цього місяця щодо припинення спільного бойкоту Катару, котрий розпочався у 2017 році через звинувачення Дохи у підтримці тероризму.

Читайте також: МЗС вітає нормалізацію відносин між країнами Перської затоки і Катаром

"Арабська Республіка Єгипет та Держава Катар обмінялись сьогодні, 20 січня 2021 року, двома офіційними меморандумами, на підставі яких дві країни домовились відновити дипломатичні відносини", - йдеться у заяві єгипетського МЗС.

12 січня Єгипет відкрив свій повітряний простір для літаків з Катару, авіасполучення між двома країнами було відновлене.

Читайте також: Саудівська Аравія найближчими днями відкриє посольство в Катарі

Єгипет та ОАЕ також мали протистояння з Туреччиною та Катаром в Лівії, де підтримували протилежні сторони, що воюють.

Представник катарського міністерства закордонних справ пообіцяв Єгипту на перемовинах у суботу, що його країна змінить політику свого телеканалу "Аль-Джазіра" щодо Єгипту, повідомили Reuters два єгипетських джерела. Він також пообіцяв, що Доха не буде втручатися у внутрішні справи Єгипту.

Фото: Stock Photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-