Арешт Навального: Чехія може порушити у ЄС питання санкцій у відповідь

Арешт Навального: Чехія може порушити у ЄС питання санкцій у відповідь

Укрінформ
Міністр закордонних справ Чехії Томаш Петршичек планує порушити питання про застосування санкцій Євросоюзу у зв’язку з арештом російського опозиціонера Олексія Навального.

Про це Петршичек написав у Твіттері, передає Укрінформ.

«Російський режим порушує міжнародні договори про права людини. Я буду намагатися порушити це питання на наступному засіданні Ради ЄС із закордонних справ», - повідомив глава МЗС Чехії.

Він назвав арешт російського опозиціонера «політично вмотивованим». «Його затримали за його погляди, а не за те, в чому формально обвинувачують», - зазначив Петршичек.

Читайте також: Латвія пропонує ввести санкції проти Росії через арешт Навального

На можливі санкції натякнув у Tвіттері й прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабіш: «Арешт Олексія Навального тільки підсилює відчуття останніх років, що Росія віддаляється від спільноти демократичних держав. Буду вирішувати, що ми можемо зробити на рівні ЄС у цьому випадку».

Як повідомлялося, російський опозиційний політик Олексій Навальний був затриманий незабаром після прибуття в Москву з Берліна, де лікувався і проходив курс реабілітації після отруєння речовиною групи «Новичок» наприкінці серпня минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-