Палата представників США цього тижня спробує оголосити Трампу імпічмент - ЗМІ

Палата представників США цього тижня спробує оголосити Трампу імпічмент - ЗМІ

Укрінформ
Цього тижня члени Палати представників США спробують достроково позбавити президента США Дональда Трампа повноважень.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у листі спікера Палати представників США Ненсі Пелосі до членів Демократичної партії, пише ABC News

“Цього тижня Демократи зроблять низку кроків у Палаті представників, покликаних позбавити повноважень Дональда Трампа. Першим стане заклик до віцепрезидента Майка Пенса застосувати 25 поправку Конституції США”, - стверджує ABC News. 

Читайте також: Пенс розглядає можливість перейняти на себе президентські повноваження в США - CNN

Зазначається, що в понеділок члени Палати представників США від Демократичної партії проголосують за резолюцію якою закличуть Пенса “негайно застосувати свої повноваження відповідно до четвертого пункту двадцять п’ятої поправки Конституції США, зібравши й мобілізувавши верховне керівництво виконавчої гілки влади й оголосити те, що для нажаханого народу є очевидним: президент не здатен успішно виконувати обов’язки та повноваження своєї посади”. 

Читайте також: Будинок спікера Палати представників США атакували вандали

Якщо Республіканці заблокують ухвалення цієї резолюції, Демократи спробують пізніше цього тижня оголосити Трампу імпічмент.

“Ми просимо віцепрезидента відповісти протягом 24 годин”, - написала у листі Пелосі.

Читайте також: Троє конгресменів планують у понеділок представити статті для імпічменту Трампу - ЗМІ

Вона також поцікавилася в однопартійців їх думками стосовно можливого відсторонення законодавців, які закликали до заворушень.

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок заворушень у Вашингтоні в середу загинуло п’ятеро осіб, в тому числі один правоохоронець. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-