Німеччина повернула із Сирії 15 ув'язнених у таборах для членів ІДІЛ

Німеччина повернула із Сирії 15 ув'язнених у таборах для членів ІДІЛ

Укрінформ
До Німеччини з "гуманітарних" міркувань повернуто 15 осіб, які перебували в таборах для полонених членів терористичної організації "Ісламська держава" (ІД) на півночі Сирії.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

За інформацією ЗМІ, серед повернених - три жінки та 12 дітей.

"Передусім ідеться про сиріт та хворих дітей - випадки, коли виїзд (з Сирії до Німеччини - ред.) був необхідний негайно", - заявив у цьому зв'язку міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас.

Зазначається, що операцію з повернення своїх громадян Німеччина проводила разом із Фінляндією, куди повернулися двоє жінок та шестеро дітей.

За повідомленням видання Spiegel, одну з повернених жінок - 21-річну жительку землі Саксонія-Ангальт, яка виїхала до Сирії у 2015 році і долучилась там до ІД, - одразу ж після прибуття до аеропорту Франкфурта-на-Майні затримали органи безпеки.

У федеральній прокуратурі Німеччини підтвердили затримання колишньої члена "Ісламської держави", проте без подробиць. За повідомленням прокуратури, їй інкримінують членство у терористичній організації, пособництво у скоєнні злочину проти людяності, а також порушення законодавства щодо обігу зброї.

Читайте також: У сирійському місті знешкодили однотонну авіабомбу

За даними управління ООН з координації гуманітарних питань, нині у таборах, що контролюються курдами на півночі Сирії, перебуває близько 60 тисяч людей, у тому числі й біженців з територій, раніше захоплених ІД, а також полонених внаслідок бойових дій проти ІД на території Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-