Данія вводить жорсткий карантин - що залишать працювати

Данія вводить жорсткий карантин - що залишать працювати

Укрінформ
Влада Данії посилює карантин ще в 31 із загалом 98 муніципалітетів країни у зв’язку з тим, що приріст нових випадків COVID-19 побив рекорд, перевищивши 3 тисячі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Local із посиланням на міністра охорони здоров’я Данії Магнуса Х’юніке.

Зазначається, що посилені заходи набудуть чинності з 4 години дня 11 грудня і триватимуть до 3 січня.

Нові обмеження передбачають закриття усіх ресторанів і кафе, спортзалів та басейнів (окрім місць тренування професійних спортсменів), музеїв, кінотеатрів, бібліотек тощо.

Школярі від 5 класу і старші перейдуть на дистанційне навчання, як і вся вища освіта. Екзамени не скасовуються, але відбудуться переважно онлайн.

Читайте також: Коронавірус: Данія до кінця року закриває бари, ресторани і спортзали

Державних службовців у всіх випадках, коли це можливо, переведуть на дистанційну роботу. Бізнес просять вчинити так само.

Раніше ж посилені карантинні обмеження діяли у 38 муніципалітетах - з 9 грудня. Відтепер заходи поширюватимуться на всю територію регіонів Зеландія та Центральна Ютландія, включно з великим (як для Данії) містом Ольборг, де проживає понад 200 тисяч осіб. Загалом там проживають близько 79% населення країни.

Данський міністр охорони здоров’я переконливо закликав усіх громадян «максимально залишатися вдома, щоб знизити кількість соціальних контактів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-